Spišské Folklórne Slávnosti 2018

Ako každý rok, tak aj tento sme boli súčasťou domácich Spišských folklórnych slávností.

V sobotu sme sa Vám predstavili až 3 krát. Prvýkrát sme sa ako postupujúci z regionálnej súťaže „Nositelia tradícii“ zúčastnili krajského kola. Spolu s ostatnými folklórnymi skupinami sme predviedli čísla, s ktorými sme sa dostali na kraj. Zo všetkých súťažiacich –FskJadlovec (Margecany), FskKliperčan (Žakarovce), FskJamničan (Jamník), Fsk Dolina (Gemerská Poloma), FskHatalovčan (Hatalov), FskHarčarki (Pozdišovce), Fsk Tepličan (Zemplínska Teplica), FskKadlubek a SpSkParadne nevesty (Valaliky), FskBeľanka a DFS Beľanček (Košická Belá) – sme skončili v zlatom pásme s priamym postupom na celoštátne kolo. Boli sme príjemne prekvapení a už teraz sa tešíme na posledné kolo tejto prehliadky, ktoré sa uskutoční 4. – 5.8.2018. Ten víkend sa tam uvidíme aj s Fsk Dolina, ktorá získala zlaté pásmo s návrhom na postup.

V programe „Naši najlepší“ sa predstavila Mária Papcunová s Jánom Petríkom, Marcela Gajdošová s Jozefom Gajdošom, Veronika Ivančová s Vladimírom Novotným, Viktória Bartková s Dáriusom Bartkom a Terézia Ondášová s Lukášom Majerníkom. Predstavili sa tancami z Margecian, konkrétne súťažnými číslami zo Šaffovej ostrohy. Avšak, v tomto programe sme neboli jediní zástupcovia obce Margecany. Mohli ste vidieť Martu Foglárovú a Máriu Uličnú ako jubilantov.

Záverečný program sa niesol v duchu života v stredoveku a začiatku novoveku na Spiši, inšpirovaný povesťami. Program bol veľmi zaujímavý a krásny po obsahovej aj vizuálnej stránke. Tešíme sa, že sme mohli byť súčasťou tohto predstavenia.

Viac foto v galérii.

Kontakt

  • Addresa: Olše 70, Margecany, Slovenská Republika

  • Telefón: (+421)944 103 925

  • Email: info@fskjadlovec.sk

Sleduj nás na: