Gemerský folklórny festival Rejdová

V druhej polovici augusta cez víkend od 24. – 26. augusta sa uskutočnil 45. Gemerský folklórny festival v malebnej dedinke Rejdová a my, členovia FskJadlovec, sme mali tú česť zúčastniť sa ho.

Naša cesta sa začala v krásne piatkové popoludnie kedy sme vyrazili. V autobuse panovala skvelá, uvoľnená nálada, spievalo sa a aj hralo, či už na husliach alebo na base. Keď sme došli do Rejdovej ubytovali sme sa, ale sme sa ani nevybaľovali a išli sme sa pozrieť na večerný program. Najviac sme si užili školu tanca, kde sme sa učili nové tance, ale bolo nám ľúto keď skončila skôr, pretože začala búrka. Avšak, my sme si to vynahradili a tancovali sme na našej ubytovni do noci.

V sobotu, našťastie, nepršalo a s veľkým nadšením sme sa pustili piecť gruľovníky, ktoré chutili všetkým, čo môžeme posúdiť podľa toho, že sme predali aj ten posledný. Ale to nebolo všetko načo sme tam prišli. Vystupovali sme taktiež v programe s názvom „Pozdrav Gemeru“ so scénickým pásmom, vďaka ktorému sme vyhrali aj zlaté pásmo na celoštátnej súťaži „Nositelia tradícii“, ktoré nesie meno Mladzenkovanie. Po našom vystúpení sme si ešte vychutnali aj ostatné folklórne súbory, ako napríklad FS Železiar či FS Vranovčan.

Posledný deň nášho zájazdu sme sa zobúdzali s ťažkým srdcom, pretože sme vedeli, že o chvíľu bude končiť. Ale to nám nezabránilo v tom, aby sme si užili výlet do Dobšinskej ľadovej jaskyne, kde sme trochu vymrzli. No, a potom sme sa už vybrali na cestu domov.

Ďakujeme za pozvanie na tento skvelý festival, a dúfame, že v budúcnosti na nás nezabudnete a budeme môcť znova prísť. Taktiež, chceme poďakovať nášmu „šofovi“ Ferovi, ktorý nás doviezol šťastne domov.

Viac foto v galérii.

Kontakt

  • Addresa: Olše 70, Margecany, Slovenská Republika

  • Telefón: (+421)944 103 925

  • Email: info@fskjadlovec.sk

Sleduj nás na: