Margecianske Fajnoty 2018

Krásne slnečné počasie nám spríjemnilo tohtoročný 8. ročník MARGECIANSKYCH FAJNOT, ktoré si zaslúžia prívlastok rekordný, keďže nás navštívilo 18 000 ľudí, ktorých súčasťou boli aj členovia zahraničných súborov, kuchári či organizátori podujatia, počas víkendu, v dňoch 13. – 14. októbra.

Sobota sa už tradične niesla v duchu tradičných jedál z dedín Dolného Spiša, a to Margecany, Kojšov, Jaklovce, Veľký Folkmár, Kluknava, Krompachy, Slovinky, Kolinovce, Smižany, Sedlice, Miklušovce, Vojkovce a kuchne majstrov. Samozrejme, aj tento rok sa súťažilo o najfajnejšiu kuchňu, ktorú vyhral Kojšov. Popri ochutnávaní jedál ste sa mohli pokochať na skvelom programe, ktorý začínal vystúpeniami detských súborov, pokračoval zahraničnými súbormi, a to Folklórny súbor Marjánek z Mariánskych lázni z Česka či Foklórny súbor F. Angelico z Avionu v Taliansku a pozvanie prijali od nás aj FS Železiar, FS Hôra z Rejdovej či FS Borievka z Košíc. A ak sa Vám toho zdalo málo, večer ste sa mohli zabaviť spolu s nami či Talianmi na zábave na malej scéne.

Druhý deň ste si mohli pochutnať na jedlách zahraničných kuchýň Talianska, Česka, Poľska, Ukrajiny, Švédska či Maďarska. A aj v tento deň sa súťažilo a vyhrala Ukrajinská kuchňa. Súčasťou programu boli okrem súborov zo soboty aj známe mená ako ĽH Rendošovci a čerešničkou na torte bolo vystúpenie KOLLÁROVCOV. A ak sa Vám neušiel gruľovník v sobotu, mohli ste si ho vyvaľkať, upiecť a ochutiť sami v stane s názvom „Upeč si svoj gruľovník“.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli navštíviť toto podujatie, všetkým dobrovoľníkom, obci, účastníkom a všetkým členom, ktorí sa podieľali na tom, aby sa fajnoty uskutočnili. Dúfame, že nás poctite svojou návštevou aj budúci rok, a to 12. – 13. 10. 2019.

Viac foto v galérii.

Kontakt

  • Addresa: Olše 70, Margecany, Slovenská Republika

  • Telefón: (+421)944 103 925

  • Email: info@fskjadlovec.sk

Sleduj nás na: